torstai 6. toukokuuta 2010

Itsekehua

Olen nyt rypenyt kaksi viikkoa sairaslomalla leikkauksen jälkeen, ja ollut niin kipeä kuin olla ja saattaa. On ollut aikaa märehtiä ja kieriä itsesäälissä sängynpohjalla.. siispä ihan hyvään saumaan otan vastaan haasteen, jonka Este lähetti minulle. Haasteena kertoa viisi hyvää asiaa itsestäni..

1. Välitän. Haluan, että kaikilla on hyvä olla, siinä määrin kuin se vain on mahdollista. Ja käytännössä teen kaikkeni sen eteen, että näin olisi. Siinä missä panostan henkilökohtaisiin ihmissuhteisiini, panostan myös muihin ihmisiin ja elolliseen. Ulkokuoreltani olen usein olevinani viileä, enkä oikein ole koskaan osannut näyttää tunteitani, mutta olen alkanut oppia avautumaan. Eräs ihminen sanoi minulle taannoin, että vaikka jollain tasolla esitän olevani kova ja viileä, niin "todellisuudessa sä välität ihan helvetisti". Se osui herkkään kohtaani, ja tajusin, että sehän voi olla hieno asia, että välittää. Minä kuuntelen ihmisten surut, otan työpaikoilla uudet ihmiset siipieni suojaan, jotta he sopeutuisivat helpommin, autan mummot suojatien yli ja jään työpäivän jälkeen lohduttamaan surullista oppilasta. Vaikka tietyssä määrin tulee olla itsekäskin, ei epäitsekkyys ota mitään pois.

2. Tulen onnelliseksi pienistä asioista. Ihan totta. Niin pienistä, että joskus se huvittaa. En ole kateellinen, jos kaverit matkustavat eksoottisiin maihin, kun minä saan työpäivän jälkeen relata ja syödä kunnon herkkuvoileivän.., tehdä lenkin metsässä, viettää koti-iltaa miehen kanssa ja katsoa hyvän leffan, lukea kirjaa, käydä saunassa, istua iltaa ystävien kanssa, lähteä mökkeilemään jne. Vesisateen ropinakin on jo niin järjettömän hieno juttu, että voin vain olla ja fiilistellä. Ajan kanssa yhä enemmän ja enemmän oppii arvostamaan niitä pieniä asioita, koska ne ovat pohjimmiltaan niitä suurimpia.

3. Olen kaikkiruokainen. Tällä en itseasiassa tarkoita ravintoa, vaikka lähes mitä tahansa syönkin. Tarkoitan tällä sitä, että olen valmis kokeilemaan (lähes) kaikkea. Olen utelias ja viehätyn asioista helposti. Vaikka pitäisi lukea kirja mutterin rakenteesta, koen että aina voi jotakin uutta oppia. Uudet jutut, kirjat, ihmiset, elämykset... antavat aina jotakin uutta ja lisää tähän kokonaisuuteen. Mieli on hyvä pitää avoimena. Elämä on opintomatka :)

4. Olen taiteellinen. Heh. No todellisuudessa ainakin yritän. Pääasia ei ole se, kuinka lahjakas jossakin on, vaan se, miltä tuntuu, kun saa tehdä jotakin. Tykkään maalata, piirtää, askarrella, valokuvata, soittaa pianoa ja rumpuja jne.. Saan kaikesta tästä iloa, energiaa ja voimaa.

5. Osaan nauraa itselleni. En enää suhtaudu niin vakavasti kaikkeen itsessäni, kuin aikaisemmin.


Kiva kehua itseäänkin joskus, vaikka sitä miettii, että meniköhän nyt jotenkin överiksi. :D

2 kommenttia:

este kirjoitti...

No ei todellakaan mennyt överiksi :) Ja voi, nuo ovat kaikki ihania asioita. Pienistä asioista kertyy suurin ja pysyvin onnellisuus <3

M.M. kirjoitti...

:) <3