keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Pyykinpesuasiaa

Minä olen jostain syystä aina tykännyt pyykinpesusta. No, konehan ne pyykit pesee.. mutta olen aina tykännyt huolehtia pyykit koneeseen ja sieltä sitten kuivumaan. Se on jollain kummallisella tavalla rentouttavaa tekemistä. Siinä samalla näkee sen tekemisensä vaikutuksen.. kun pyykkivuori alkaa hävitä ja puhtaan pyykin tuoksu leijailla ilmassa.

Olen jo hamassa menneisyydessä "ominut" pyykinpesun itselleni, se on minun juttuni, ja minun vastuullani. Mies voi sitten hoitaa kaikki muut haluamansa asiat, kunhan minä saan hoitaa ne pyykit.

Tähän taloon muuton jälkeen kaikki kuitenkin muuttui... Se aika, mikä ollaan tässä asuttu, on pyykit jouduttu pesemään erillisessä saunarakennuksessa (siellä on ollut tämän talouden pyykinpesupiste 80-luvulta saakka). Vessa olisi vaan yksinkertaisesti armottoman liian ahdas, jotta sinne voisi tunkea pesukoneen.

Minulle alkoi muodostua asennevamma.. Yritin alkuun ajatella sen olevan eksoottista ja mummonmökkimäistä, kun pestään pyykit vanhassa saunarakennuksessa... mutta otteeni ajatuksesta alkoi lipsua, kun pakkasiltana tarvoin sääriäni myöten lumessa kantaen raskasta pyykkikoppaa, sormet kohmeessa kopeloiden saunan ovea auki, ja astuessani sisälle kylmään pimeään tilaan, jossa mielikuvitus alkaa laukata.. Sitten piti tehdä sama reissu uudestaan yötä vasten, kun arveli koneen olevan valmis.

No, mukavuudenhaluahan se... myönnän. Kuten sekin, että halusin koneen ehdottomasti olevan päältätäytettävä. Tämä oli sivultatäytettävä, kun se oli sinne jo muuttaessamme valmiiksi asennettu, enkä oikein päässyt senkään seikan kanssa sinuiksi. Selkähän siinä menee prkl!

No mutta... tänään on sikäli juhlallinen päivä, että meillä on nyt niin sanottu kodinhoitohuone, ja siellä pyöri juuri äsken tämän talon ensimmäinen koneellinen pyykkiä, päältätäytettävässä koneessa!

5 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Pykinpesuilosi palaa varmasti uuden pesukoneen ja kodinhoitohuoneen ansiosta.

Minä myös olen aina nauttinut pyykinpesusta. Välillä ajattelen, että jopa liikaa. Kuivuvathan vaatteet, vaikka ne vain lätkäisisi narulle kuvumaan. Tarvitseeko ne ensin ravistaa ja suoristaa, pitääkö paidat laittaa henkariin? Vastaan joka kerta: kyllä tarvitsee.

Jellona kirjoitti...

Oo.. mahtava juttu, että olet saanut ihan oman koneen ihan omaan kodinhoitohuoneeseen :D :D Itselläni on kone, mutta kodinhoitohuoneesta jään haaveilemaan ja kadehtimaan piiiiitkäksi aikaa.. :)

M.M. kirjoitti...

Arvatkaas vaan, kuinka monta koneellista tänään on jo pyörinyt... ;) Kyllä pyykinpesu on sitten kivaa! :D

Maelka kirjoitti...

Onneksi Olkoon uudesta koneesta ja huoneesta. Pyykinpesuiloa!

M.M. kirjoitti...

Kiitos :)